رضا کاری، خبرنگار: یکی از موضوعات مهم در تولید محصولات فناورانه، وجود مسیری برای صادرات آن به دیگر کشورها است. راهی که نقش مهمی در تحقق شعار اقتصاد دانش بنیان هم ایفا می کند. اهمیت داشتن چنین مسیری در دنیایی که سرعت رشد فناوری و تولید محصولات فناورانه و نوآوری در هر ساعت تغییر می کند، باعث شد تا کریدور فناوری تا بازار در کشورمان نیز از سال 88 کار خود را آغاز و دو سال بعد به ثبت رسمی برسد؛ کریدوری که امروز راه را برای صادرات این دسته از محصولات هموار کرده است. البته نباید این نکته را هم فراموش کرد که این راه ارتباطی در ابتدا بر روی حوزه نانو متمرکز بود؛ اتفاقی که باعث شده تا امروز صادرات محصولات نانو به کشورهای مختلف به ویژه همسایه برای تولیدکنندگان این حوزه با سهولت بیشتری همراه شود.
عماد احمدوند، مدیر کریدور فناوری تا بازار، در گفتگو با «فرهیختگان» درباره میزان صادرات محصولات نانویی از طریق این کریدور گفت: بر اساس آخرین آماری که تا امروز در این زمینه منتشر شده، محصولات نانویی تا پایان سال گذشته نزدیک به 19 هزار میلیارد تومان فروش در بازار داشته اند. نکته جالب این در میان رشد قابل توجه میزان فروش است، به طوری که این رقم در سال 99 نزدیک به 11 هزار و 500 میلیارد تومان بوده که نشان از رشد قابل توجه این حوزه ظرف یک سال دارد.
او ادامه داد: صادرات این محصولات تا سال 99، 7 درصد از کل بازار صادراتی کشور و رقمی حدود 20 میلیون دلار را شامل می شد، البته نمی توان این مهم را نادیده گرفت که حجم بازار صادراتی طی یکی و دو سال با افت و مواجه شد که دلیل آن را هم می توان همان کرونا دانست؛ اما دوباره در سال 99 به نسبت سال 98 شاهد دو برابر شدن صادرات این بخش بودیم.
مدیر کریدور فناوری تا بازار بیان داشت: برای توسعه مسیر صادراتی مان با چند کشور آفریقایی نیز تعاملاتی را داشتیم و سفارتخانه در نزدیک 12 کشور افریقایی از اینکه میزبان همکاران مان در یک بازه زمانی یک ماهه باشند، اعلام آمادگی کرده اند.